Apeluri Mesaj

SCHAUMALAC 50 PLASMA G – ferma de scroafe a realizat o conversie mai bună a furajelor în creșterea purceilor

Mixturi de hrana folosite
Mixturi de hrana folosite

Feedback-ul din practică confirmă: SCHAUMALAC 50 PLASMA G completează cerealele proprii ale fermei cu 50%, îmbunătățește sănătatea si vitalitatea purceilor și asigură  astfel, un start fără probleme în creșterea purceilor. Amestecurile SCHAUMALAC 50 PLASMA G nu sunt administrate doar în ferme specializate de reproducție, ci și în ferme de producție convenționale.
O comparație practică la ferma unuia dintre clienții SCHAUMANN dovedește succesul acestui produs. Rezultatele au fost înregistrate în cadrul unui grup de 450 de scroafe cărora li s-au administrat mixuri SCHAUMALAC 50 PLASMA G în faza inițială de creștere a porcilor și au fost comparate cu cele ale unui grup hrănit cu starter convențional din cadrul conceptului SCHAUMANN.

Perioada de teste

Pe parcursul perioadei de alăptare de trei săptămani, dar și în perioada de creștere, purceii au primit mixturi preparate de către fermieri, conținând proporții diferite de SCHAUMALAC 50 PLASMA G sau SCHAUMALAC PROTECT F 100 sau SCHAUMALAC F 90, până la o greutate vie de 30 kg (vezi ilustrația mixturilor de hrană).
Datele folosite au fost măsurate simultan cu cele ale unui grup de control hrănit cu un mixt starter convențional înscris în conceptul SCHAUMANN, dar fără să conțină plasmă și pește. Purceii au fost înțărcați la o greutate vie medie de 6.3 kg.

Rezultate

Grupul de studiu a înregistrat creșteri în greutate zilnice medii cu 32 g mai mari. Perioada de creștere a fost scurtată cu 4 zile, comparativ cu cea a grupului de control. Purceii cărora li s-a administrat SCHAUMALAC 50 PLASMA G a indicat o rată de conversie a hranei de 1:1.69 (grupul de control 1:1.79). În plus, s-a observat o creștere a vitalității purceilor, mai ales în faza de start a perioadei de creștere (vezi rezultatele din tabel).

  Grup de Control SCHAUMALAC 50 PLASMA G
Greutate de start (kg) 6,3 6,3
Greutate finala (kg) 30 30
Perioada de crestere (z) 57 53
Crestere greutate zilnica (g) 434 466
Conversia hranei (1: ) 1,79 1,69

Rezumat

Rezultatele confirmă eficiența Schaumalac 50 Plasma G. Sporuri medii zilnice mai mari, rată de conversie a hranei mai bună asigură o viabilitate economica crescută a creșterii porcilor. Niciodată nu a fost atât de ușoară acoperirea nevoilor de creștere a purceilor în întervalul de greutate vie 6.5 - 30 kg!