Apeluri Mesaj

Test de îngrășare a porcilor: CERAVITAL crește profitabilitatea

Ingrășarea porcilor cu CERAVITAL

Condiția prealabilă de bază pentru îngrășarea porcilor sunt sporuri medii zilnice mari și rată de conversie bună a hranei. Un studiu cu 602 de porci pentru îngrășare a arătat impresionantele avantaje de performanță biologică și economică prin CERAVITAL.

Calitate și digestibilitatea furajelor crește eficiența

Pentru a ajunge la un spor mediu zilnic mare și o conversie bună a hranei, rația trebuie să fie adaptată la cererințele porcilor pentru îngrășare. Calitatea și digestibilitatea componentelor trebuie să fie de înaltă valoare. Prin utilizarea CERAVITAL fractiile NSP din cereale sunt mai bine desfăcute și astfel digestibilitatea nutrienților crește.

Datele testului cu CERAVITAL

Influența CERAVITAL a fost testată într-un studiu cu 602 porci pentru îngrășat (Danzucht x Pietrain). Purceii au intrat cu o greutate medie de 19 kg, divizati într- un grup martor și unul de control, fără și cu CERAVITAL și sunt îngrășati pe parcursul a 105 zile până când au ajuns la o greutate finală de 107 kg . Porcii au primit prin intermediul sistemului de furajare lichidă prestarter și furaj final comercial, constând in grâu, orz, secară, soia și șrot de rapiță, gluten de grâu și tărâțe grau (a se vedea figura 1).

Rezultat: rata de conversie a hranei și sporul zilnic sunt în mod clar crescute

Sporul zilnic în greutate, în perioada de pre-starter porcii a crescut cu peste 48 g până la 800 g în grupul cu CERAVITAL. Pe parcursul perioadei de îngrășare întreg sporul zilnic  în greutate este cu 30 g mai mare decât în grupul de control (a se vedea figura 2).
Grupurile de studiu au o diferență semnificativă în raportul de conversie a hranei (a se vedea figura 3). În perioada de pre-starter conversia furajelor a fost îmbunătățita în grupul CERAVITAL cu peste 11%, până la 1: 2,14. Pe parcursul perioadei de îngrășare, conversia hranei a fost 1: 2,66,  cu aproximativ 4% mai mare decât în grupul de control. Raportul de carne în carcasă nu a fost diferit -  57,4%.

Concluzie

Experiența arată că, și la un nivel ridicat de performanță cu Ceravital în dietele obisnuite, se obține o creștere a greutății vii și o eficiență îmbunătățită a furajării. Pentru a îmbunătăți eficiența , Ceravital este utilizat cu succes în programul pentru suine SCHUMANN.

Figura 1: rație

Ingrediente per 1 kg furaj (88% SU) Pre-cultivator perioada de finisher
intervalul de greutate, kg greutate în viu 19-65 > 65
energie convertibile, MJ 13,4 12,6
proteină brută, % 17,2 14,5
lizina, % 1,2 0,93
Calciu, % 0,75 0,70
Fosfor, % 0,50 0,50

 

Compoziție: orz, grâu, secară, soia și rapiță șrot, gluten de grâu, tărâțe de grâu, furaje minerale

creștere în greutate de zi cu zi (g / zi și de porc), cu și fără CERAVITAL - în pre-cultivator (stânga) și în perioada de îngrășare (dreapta).

în timpul pre-cultivator și perioada de îngrășare

Figura 3: Hranei pentru animale de conversie la porcii pentru îngrășare, cu și fără CERAVITAL - în pre-cultivator (stânga) și perioada de îngrășare (dreapta).