Apeluri Mesaj
Produse în testare Insilozare & Furaje

Însilozare rapidă cu BONSILAGE SPEED G

Grassilierung

Rezultatele monitorizării însilozării SCHAUMANN au arătat deja că, în cazul BONSILAGE SPEED G, s-a format suficient acid acetic după numai 14 zile de însilozare pentru a putea deschide silozul în condiții de stabilitate aeroba. Aceste rezultate au fost confirmate de experimentele efectuate de Camera de Agricultură Schleswig-Holstein, iar acum și de Institutul de Stat pentru Agricultură bavarez (LFL -Nutriția Animalelor, Grub, 2nd Cut 2019).

Stabilitate mai lungă

Rezultatele Camerei de Agricultură Schleswig-Holstein demonstrează stabilitatea aerobă ridicată a silozurilor de ierburi tratate cu BONSILAGE SPEED G. În acest test de laborator, un siloz de iarbă tratată  cu Bonsilage Speed G și unul netratat a fost deschis după 14 zile de maturare și după 28 de zile. Silozul netratat a arătat o reîncălzire semnificativă deja în a patra și a cincea zi după deschidere. Silozul de iarbă tratat cu BONSILAGE SPEED G a fost stabil până în a șaptea și a unsprezecea zi de la deschidere (Figura: 1).

Rezultate noi

În experimentul LfL, au fost investigate un martor netratat și două variante de însilozare în mai multe teste în "Weckglas (recipient de sticla) în conformitate cu cerințele DLG, pentru a determina efectele în timp:

  • Varianta de însilozare I: Agent de însilozare cu marca de calitate DLG a direcției de acțiune(WR) 2 pentru îmbunătățirea stabilității aerobă
  • Varianta de însilozare II: BONSILAGE SPEED G

În plus, au fost simulate o durată de stocare diferită, precum și diferite niveluri de"stres" în timpul depozitării:

  1. perioadă de depozitare de 14 zile cu stres atmosferic după 7 zile de depozitare timp de 24 de ore
  2. 14 zile perioada de depozitare fără stres atmosferic
  3. 49 zile perioadă de depozitare cu stres atmosferic după 28 și 42 de zile depozitare timp de 24 de ore fiecare

Rezultatul: În timp ce silozul netratat are întotdeauna cea mai mică stabilitate aerobă, varianta de însilozare I (DLG-WR 2) este medie. BONSILAGE SPEED G cu tulpina de bacterii lactice Lactobacillus diolivorans a fost capabil să formeze cantități mai mari de drojdii și mucegaiuri inhibitoare ale acidului acetic după o perioadă scurtă de maturare a  silozului și, astfel, să extindă stabilitatea după deschiderea în variantele de depozitare A, B și C, în timp ce silozul de control a fost suficient de stabil după 49 de zile (a se vedea d. 2).

Inhibarea mucegaiului

A doua coasă în 2019 a fost timpurie în multe regiuni din cauza condițiilor meteorologice. În experimentul LfL, conținutul de fibre brute de peste 30% în SU a fost de asemenea prezent. Materialul cu substanță uscată în exces tinde să formeze mucegai din cauza incluziunii aerului și compactarea de obicei mai redusă.

Pentru a testa influența variantelor de însilozare asupra formării mucegaiului într-un astfel de material, s-a efectuat o evaluare vizuală a mucegaiului în silozul care a fost  maturat 49 de zile și apoi stocat pentru încă 13 zile sub influența permanentă a aerului.

Rezultatul: Atât silozul netratat, cât și cel tratat cu varianta I (DLG-WR2) au prezentat mai mult de 50% mucegai optic, în timp ce probele BONSILAGE SPEED G au fost toate lipsite de mucegai.

Pe site-ul BONSILAGE puteți citi toate experiențele practice ale altor fermieri.

Durata stocului Contol BONSILAGE SPEED G
14 Zile 4,0 7,3
28 Zile 4,7 10,9

Figura 1: Stabilitate aerobă în zilele 14 și 28  după depozitare

Mai puține pierderi de energie postîncălzire și energie
Figura 2: Cu BONSILAGE SPEED G cu 50% mai mică după încălzire și astfel a redus semnificativ pierderile de energie
Efectul BONSILAGE SPEED G
Efectul BONSILAGE SPEED G