Apeluri Mesaj
Cabaline

Produse pentru cai

Produse pentru cai

Baza fiecărei rații constă în cantități suficiente de furaje de înaltă calitate (fân, siloz, paie). În funcție de cerințele de performanță, furajele concentrate trebuie administrate în plus față de furajele de bază pentru a asigura o cantitate suficientă de nutrienți. Cantitatea depinde, printre altele de calitatea furajelor de bază. Pentru iepele care alăptează și slabite, ar trebui să utilizați furaje bogate în caroten (siloz de iarbă, morcovi, pelete verzi), precum și suplimente active care conțin ß-caroten și vitamina A pentru a sprijini performanța calului. Începând cu luna a 8-a de sarcină, necesarul de energie crește de 1,4 ori, iar cel de proteine de 1,5 ori. Administrarea suplimentară de substanțe nutritive este deosebit de necesară în ultimele luni de sarcină pentru făt și organele de reproducere. Dieta este crucială pentru o fătare ușoară.

În cazul iepelor care alăptează, nu ajustați rația la conținutul crescut de energie și proteine până la 3 zile după naștere, pentru a evita tulburările digestive. În primele luni de lactație, furajul concentrat trebuie adaptat nevoilor speciale ale iapei cu conținut suficient de aminoacizi esențiali (lizină și metionină), acizi grași, vitamine și minerale pentru a produce suficient lapte pentru mânz.

Caii de agrement primesc furaje de înaltă calitate (fân, siloz, paie) ca bază pentru rațiile lor. Rațiile cu conținut scăzut de energie prezintă riscul de deficiențe de minerale și oligoelemente. Prin urmare, ar trebui să le compensați în mod special cu furaje minerale adecvate. Pentru caii sportivi, hrănirea depinde de tipul de stres. În cazul tensiunii pe termen scurt, dar uneori și pe termen lung a musculaturii (sărituri și dresaj), energia ar trebui să provină atât din cerealele digerate, cât și din componente de  grăsimi de înaltă calitate. Dacă caii sunt supuși unui stres continuu prelungit (sport la distanță și sport), mușchii pot deveni ușor supraacidificați. Pentru a evita acest lucru, se recomandă o cantitate limitată de carbohidrați pe bază de fibre brute ușor fermentabile și componente de grăsime de înaltă calitate ca sursă de energie.