Apeluri Mesaj
Furaj

Produse pentru igienă și conservare

Produse pentru igienă și conservare

Măsurile de igienă sunt o condiție prealabilă de bază pentru reducerea germenilor în fermele de animalele. Utilizarea pulberilor igienice cu culturi de protecție probiotică este un supliment util la măsurile de curățare și dezinfecție efectuate în mod curent. În boxa de fătare sau, de asemenea, în boxele de creștere a purceilor, pulberile absorb umezeala. Se creează suprafețe uscate și sigure și stabile  pentru picioare. În plus, pulberile de igienă reduc formarea de amoniac, ceea ce îmbunătățește calitatea aerului în adăposturi.
Sistemele de hrănire lichidă sunt utilizate pe scară largă în creșterea porcilor. Igiena este deosebit de importantă aici, altfel drojdiile și ciupercile se pot înmulți rapid în hrana lichidă. De asemenea, apa potabilă trebuie să fie întotdeauna perfectă din punct de vedere igienic și, dacă este posibil, să fie de calitatea apei potabile. Dezvoltarea biofilmului trebuie prevenită cu orice preț, deoarece acesta este un teren de reproducere ideal pentru germenii patogeni.

O mare problemă în grajduri sunt muștele. Adesea provoacă neliniște, perturbă bunăstarea animalelor și duc în cele din urmă la pierderea performanței. Muștele din adăpost s-au dovedit a fi responsabile pentru transmiterea bolilor infecțioase. Succesul pe termen lung împotriva muștelor este posibil doar prin combaterea simultană a larvelor de muște (cu un larvicid) și a muștelor adulte (cu otravă de contact sau de hrănire). Rozătoarele sunt vectori de boală. Controlul lor este cerut de lege. Numai monitorizarea continuă poate reduce permanent infestarea cu rozătoare.

Hrănirea cerealelor sănătoase din punct de vedere igienic este condiția de bază pentru performanțe ridicate la animale. Cerealele au o rată de germinare naturală ridicată. Bacteriile, drojdiile și mucegaiurile pun în pericol calitatea boabelor. Cu un conținut ridicat de apă și o populație naturală de germeni, aceste microorganisme se pot multiplica disproporționat. La rândul său, metabolismul crește conținutul de umiditate și temperatura boabelor stocat. Răspândirea microbiologică a boabelor este accelerată. Diverse combinații de acizi oferă soluția pentru conservarea sigură pe termen lung a cerealelor umede. Utilizarea acizilor din cereale asigură hrana perfectă din punct de vedere igienic. Conținutul de germeni din furaje este redus și activitatea enzimatică și formarea micotoxinei scade, în timp ce nutrienții valoroși sunt păstrați.

Rațiile mixte totale (TMR) se încălzesc adesea în timpul procesului de amestecare. Puteți preveni în mod eficient acest lucru adăugând amestecuri acide pentru conservare. De asemenea, este posibilă creșterea valorii energetice a rației prin administrarea de substanțe glucoplastice precum glicerină sau propilen glicol. Acestea sunt disponibile și cu acizi în produse combinate