Apeluri Mesaj

Cu silozuri de toamnă de înaltă calitate, salvați furajele concentrate

Herbstsilagen

Culturile  de toamnă în pajiști au un nivel ridicat de digestibilitate și un conținut de proteine brute peste medie datorită numărului mare de  frunze. Pentru a produce silozuri palatable  în ciuda conținutului scăzut de zahăr din plante, cerințele pentru managementul însilozării sunt foarte mari. Răsturnarea silozului trebuie prevenită, pentru a nu se forma  niveluri ridicate de acid butiric.

Îmbunătățiți proprietățile silozurilor.

Aditivii de însilozare BONSILAGE FORTE și BONSILAGE PLUS îmbunătățesc enorm proprietățile silozurilor  de toamnă.  Datorită formării rapide și ridicate a acidului lactic, silozurile de toamnă produse foarte rapid, ating așa-numita valoare critică a pH-ului. Dăunătorii de fermentație, cum ar fi acidul butiric, sunt suprimați pe termen lung.

Utilizarea întregii game de carbohidrați

Datorită concentrațiilor scăzute de zahăr din plante, este foarte important ca tulpinile bacteriene ale acidului lactic (MBS) utilizate să utilizeze majoritatea carbohidraților solubili în apă. Mai ales în intervalul de SU sub 30%, MBS folosit în produsul BONSILAGE FORTE utilizează în mod eficient așa-numiții carbohidrați de rezervă și suprimă în mod activ multiplicarea clostridiei. Ca urmare, ele contribuie la o reducere rapidă a valorii pH-ului și la fermentarea controlată a silozului.

Animale sănătoase și costuri mai mici pentru furaje.

Utilizarea BONSILAGE în silozurile de toamnă se plătește de trei ori. Un control al fermentației adaptat la materia primă suprimă fermentația acidului butiric, favorizează formarea acidului lactic și previne astfel descompunerea proteinelor în silozurile umede de toamnă. Rezultatul este că vacile absorb mai mulți nutrienți din silozuri. Suplimentele de proteine prin furaje cumpărate pot fi reduse.

Culturile de toamnă
Fig.1: Culturile de toamnă arată valori de furajare ridicate, dar proprietăți de izolare slabe
Fig. 2: Silozurile tratate cu BONSILAGE rămân în intervalul optim al valorii pH-ului
silozuri palatabile din culturile de toamnă
Fig. 3: BONSILAGE FORTE ̶ silozuri palatabile din culturile de toamnă
Produse BONSILAGE pentru cultura de toamnă
Fig. 4: Produse BONSILAGE pentru cultura de toamnă