Apeluri Mesaj
Energie und Klima
Energie si climă

Protecția durabilă a energiei și a climei

A acționa în mod ecologic prudent și eficient înseamnă, înainte de toate, utilizarea resurselor în mod responsabil și reducerea emisiilor. Acest obiectiv este urmărit și implementat nu numai în procesele propriei companii, ci și în producția agricolă la client.

Consum redus de energie datorită sistemului certificat de gestionare a energiei din fabricile SCHAUMANN

Verificări interne periodice, precum și audituri externe și certificări în stațiile SCHAUMANN, în conformitate cu standardul DIN EN ISO 50001 garantează controlul continuu și îmbunătățirea utilizării eficiente a energiei. În cadrul sistemului de gestionare a energiei (EnMS), fluxurile de energie sunt înregistrate și optimizate sistematic în conformitate cu cerințele legale.

Producția ecologică de lapte și biogaz pe platforma din Hülsenberg

În cooperare cu Camera de Agricultură din Saxonia Inferioară, soldurile de gaze cu efect de seră ale producției de lapte, inclusiv producția de furaje și producția de biogaz au fost realizate de Gut Hülsenberg. Acestea arată punctele forte ale companiei din perspectiva protecției climei și constituie baza pentru potențialul de îmbunătățire suplimentară.

Mai puțin impact asupra mediului prin utilizarea de materii prime extrem de disponibile

Utilizarea ingredientelor active dezvoltate de SCHAUMANN determină o biodisponibilitate ridicată a diferiților nutrienți și reduce excrețiile. Rezultatul este o poluare mai mică a mediului și o influență pozitivă asupra bilanțului fluxului de materiale.

Utilizarea ambalajelor ecologice

Atunci când selectează materialele de ambalare, SCHAUMANN se asigură că materiile prime sunt aprobate pentru utilizare în hrana animalelor și a plantelor și că este evitată contaminarea mediului. Pe de o parte, acest lucru se realizează prin readucerea ambalajului la ciclul de producție prin recondiționare. Pe de altă parte, materialul este reciclat prin Green Dot.