Apeluri Mesaj

Efectele pozitive ale MIZI în creșterea vițeilor

Kalb im Stroh

Obiectivele principale în creșterea vițeilor sunt creșterea în greutate zilnică și vitalitatea ridicată. Ingredientul activ MIZI de la SCHAUMANN, zinc micronizat, reduce riscul de diaree și boli respiratorii, în plus față de îmbunătățirea creșterii vițeilor în perioada de băut.


Oxidul de zinc inhibă creșterea bacteriilor specifice, cum ar fi E. Coli. De asemenea, zincul face parte din numeroasele enzime, care de exemplu sunt implicate în diviziunea celulară, metabolismul grăsimilor, proteinei și energiei, precum și funcțiile diferite ale sistemului imunitar. Efectul antiinflamator asociat al zincului susține suplimentar funcția și regenerarea mucoasei intestinale.

Numeroase studii realizate de Centrul de Cercetare  ISF Schaumann Research au confirmat efectul pozitiv al MIZI în creșterea vițeilor. Sporurile  medii zilnice  a vițeilor, care primesc 100 mg zinc sub formă de MIZI în timpul perioadei de consum, sunt clar mai mari în comparație cu grupul martor, care primește aceeași cantitate de zinc sub formă de oxid de zinc „normal” (vezi figura 1)

În plus, s-au observat efecte pozitive asupra eficienței nutrienților. Vițeii din grupul MIZI au nevoie de puțin sub 1 MJ ME; mai puțin decât grupul de control pentru fiecare kg spor. Mai multe efecte pozitive pot fi observate în reducerea riscului de îmbolnăvire (vezi figura 2). Diareea, colica și pneumonia au fost semnificativ reduse în grupul MIZI.

Toți înlocuitorii de lapte SCHAUMANN și suplimentele de lapte, precum și furajele de creștere a vițeilor SCHAUMANN sunt echipate suplimentar cu MIZI. Astfel, sistemul imunitar al vițeilor dumneavoastră este promovat mai intens, sporurile medii zilnice și conversia hranei cresc din prima zi a vieții.

Efectele pozitive ale MIZI la creșterea vițeilor
Figura 1: MIZI crește sporul mediu zilnic al vițeilor în perioada de alăptat
MIZI reduce incidența bolilor în faza de băut
Figura 2: MIZI reduce incidența bolilor în faza de băut