Apeluri Mesaj
Pui

Produse pentru păsări de curte

Produse pentru păsări de curte

SCHAUMANN oferă o gamă de produse pentru toate fazele de hrănire a păsărilor. Gama de produse variază de la furaje minerale la produse speciale și combinații de acizi. Pentru hrănirea găinilor, puiilor de carne și curcanilor, sfaturile de specialitate ale SCHAUMANN vă vor sprijini în toate fazele procesului.

Furajul de înaltă calitate este una dintre condițiile prealabile pentru găinile tinere sănătoase. După creștere, puii ar trebui să își mențină greutatea corporală sau, în mod ideal, să se îngrașe. În plus, mai puține proteine și mai multe fibre brute în amestec antrenează consumul de furaje. O hrănire optimizată cu substanțe nutritive la începutul îngășării previne  performanțe reduse pe întreag ciclul. Conținutul energetic al amestecurilor de furaje influențează într-o anumită măsură cosumul zilnic. Aceasta ar trebui să fie între 110 și 120 g per animal.

În comercializarea directă a ouălor, dorințele consumatorilor sunt de o mare importanță: ouă solide cu colorare uniformă a gălbenușului. Aceste cerințe pot fi îndeplinite cu amestecuri proprii de înaltă calitate pe bază de cereale, șrot de soia, calciu, grăsimi vegetale și furaje minerale SCHAUMANN.

Hrănirea conform cerințelor este baza pentru îngrășarea cu succes a puiului. Pentru a influența dezvoltarea găinilor în directia dorită, se recomandă împărțirea acestora în trei faze: Faza I (prima - a doua săptămână de viață), faza II (a 3-a - a 4-a săptămână de viață) și faza III (din a 5-a săptămâna vieții). Concentrația de proteine din furaje este redusă în timpul îngrășării, în timp ce concentrația de energie ar trebui să crească. Important pentru o carcasă de înaltă calitate este raportul dintre aminoacizi și energie. Aminoacizii limitativi trebuie adăugați suficient la furaj. Rata de conversie a hranei pentru puiul de carne crește odată cu creșterea masei vii.

La îngrășarea curcanilor, furajele bogate în proteine sunt importante pentru o carcasă cu conținut scăzut de grăsimi. Curcanii au cerințe foarte mari în ceea ce privește aportul de aminoacizi. Prin urmare, o compoziție optimizată de aminoacizi în amestecul furajer este foarte importantă pentru sporuri zilnice ridicate, conversie optimă a furajelor și un randament  ridicat la sacrificare. Necesarul de proteină brută din furaj scade în timpul îngrășării curcanului, dar necesarul de energie crește din cauza cerințelor de întreținere crescute. Adăugarea de enzime NSP în produsele de îngrășare descompune carbohidrații scheletici care nu pot fi utilizați de păsările de curte, rezultând o conversie îmbunătățită a furajelor și digestibilitate.