Apeluri Mesaj
Produse pentru bovine

Produse pentru vite

Produse pentru vite

Produsele SCHAUMANN vă sprijină în toate fazele de hrănire a bovinelor. Gama de produse se extinde de la furaje minerale, produse speciale și amelioratori de energie la găleți de lins, înlocuitori de lapte, amelioratori de lapte integral și combinații de acizi. Când hrăniți vacile de lapte, viței, tineretul bovin și taurii la îngrășat, ar trebui să acordați atenție câtorva lucruri în funcție de faza de performanță.

Rațiile pentru vacile înțărcate nu trebuie să răspundă doar nevoilor de întreținere și creștere a fătului. Hrănirea cu calciu redus sau hrănirea sărurilor acide pregătește vaca de lapte pentru necesarul ridicat de calciu la începutul lactației și contracarează febra laptelui. Hrănirea ar trebui să fie redusă energetic pentru a preveni vacile să devină grase. Pentru a asigura cea mai mare cantitate posibilă de hrană, rația trebuie să fie palatabilă. La începutul lactației, provocarea este de a compensa deficitul energetic rezultat. Ingesta crește încet după fătare, iar nevoia de energie și substanțe nutritive crește brusc. Cerințele energetice în schimbare ale vacii de lapte, impun exigențe în ceea ce privește conceperea rației. Pentru protejarea ficatului la începutul lactației, ajută aditivi precum propilen glicol, glicerină, drojdii vii sau grăsimi protejate.

La viței, administrarea de colostru în primele ore după fătare este crucială. Puteți crea un nivel ridicat de imunoglobulină cu colostrul vacilor mai în vârstă sau adăugând suplimente de lapte integral. În timpul fazei de băut, accentul se pune pe sporurilor zilnice ridicate și sănătate. Vițelul se dezvoltă treptat într-un rumegător. Un aport timpuriu de concentrate și furaje este important pentru o bună dezvoltare a rumenului la viței.

Pentru taurașii la îngrășat ar trebui să creșteți continuu aportul de furaje și să asigurați o concentrație ridicată de energie. Un aport suficient de proteine, menținând în același timp raportul necesar energie / proteine, asigură sporuri zilnice mari. În etapa intermediară de îngrășare, trebuie ajustate proporțiile de energie și proteine la potențialul de creștere al animalelor. Odată cu creșterea capacității de absorbție a substanței uscate, puteți crește cantitatea de furaje și reduce concentrația de energie din furaj în consecință. În faza finală de îngrășare, riscul ca taurașii la îngrășat să depună grăsime. Prin urmare, hrăniți o rație cu o energie mai mică și o concentrație mai mare de proteine.