Apeluri Mesaj

Managementul igienei - Concept pentru vițeii sănătoși

Kalb

Pierderile vițeilor din cauza igienei deficitare sunt încă prea mari. Pentru a oferi vițelului un început bun în viață, procesul de fătare ar trebui să fie cât mai lipsit de stres pentru vacă și vițel. Spațiul pentru fătare trebuie să fie curat, uscat și proaspăt igienizat. Un mediu cât mai sărac în germeni reduce în mod eficient presiunea infecțiilor în timpul și după naștere. Tarcurile de fătare trebuie să fie  curățate și dezinfectate la intervale regulate. Printre altele, principiul curățării ar trebui aplicat ori de câte ori este posibil.

Întreruperea lanțurilor de infectare

În timpul creșterii vițeilor, este, de asemenea, important să rupeți lanțurile de contaminare și să eliminați sursele de infecție. Numeroși agenți patogeni amenință sănătatea vițelului. În special, E. coli, criptosporidia, coccidia, precum și rota și coronavirusurile sunt încă printre cauzele diareei la viței. Agenții patogeni pot apărea în momente diferite (vezi Fig. 1). Prin urmare, curățenia și igiena sunt indispensabile în creșterea vițeilor.

Tarcurile pentru viței și igluurile ar trebui să fie  curățate și dezinfectate după fiecare ocupare. Numai atunci poate fi garantat succesul deplin (vezi Fig. 2). ENDOSAN FORTE S NEU este un dezinfectant DVG de la SCHAUMANN care este  eficient împotriva agenților infecțioși permanenți și a diferitelor etape de dezvoltare ale endoparaziților (vezi Fig. 3). În plus, agentul are un efect dezinfectant împotriva bacteriilor, ciupercilor, virușilor, sporilor și clostridiilor.

Dezinfectantele SCHAUMANN ORGANOSEPT NEU și PERMANENT AKTIV sunt recomandate împotriva rotavirusurilor.

Această gamă de produse previne diareea și pune bazele unor viței vitali și mai târziu a vacilor de lapte

Fig. 1: Numeroși agenți patogeni amenință sănătatea vițeilor încă din primele câteva săptămâni.
Fig. 2: Numai curățarea și dezinfecția consecventă reduc conținutul de germeni din țarcul pentru fătare și din țarcul pentru viței.
Efecte și domenii de aplicare ale ENDOSAN FORTE S NEU
Fig. 3: Efecte și domenii de aplicare ale ENDOSAN FORTE S NEU