Apeluri Mesaj

Testare practică: monogliceridele cresc sporul mediu zilnic și îmbunătățesc conversia furajelor

Schwein

Testare practică: monogliceridele cresc sporul mediu zilnic și îmbunătățesc conversia furajelor
Monogliceridele (MCM) din furaje susțin sănătatea intestinală și promovează creșterea eficientă și uniformă a porcilor de îngrășat până la sfârșitul îngrășării. Ingesta și conversia furajelor se dezvoltă pozitiv.

MCM-urile antimicrobiene inhibă în mod eficient bacteriile gram-negativ și bacteriile gram-pozitiv extrem de robuste (de exemplu, clostridia, streptococii, stafilococii). Aceasta suprimă flora dăunătoare însoțitoare din intestin și promovează sănătatea intestinală. Un test practic într-o fermă de îngrășare bavareză demonstrează în mod impresionant efectul pozitiv al MCM în furajele minerale.

Despre practică

Ferma are 2.800 de locuri de îngrășare. Purceii cumpărați au o greutate vie de 28 kg și sunt îngrășați la o greutate de sacrificare de 120 kg. Furajarea se realizează ca hrănire lichidă într-un sistem multifazic. Sursa de hrană este un amestec propriu SCHAUMANN cu grâu, orz, șrot de soia, porumb și premixul de îngrășare SCHAUMANN.

Structura experimentului de hrănire cu MCM

Testul de a fost efectuat cu 390 de animale în două faze de îngrășare. Grupul de control a fost furajat cu amestecul propriu SCHAUMANN. Grupul test a fost furajat cu MCM și un tratament suplimentar cu acid.

Rezultat: creștere mai mare în greutate și conversie îmbunătățită a hranei

Rezultatele practice arată o creștere mai mare a greutății vii și o conversie îmbunătățită a hranei (a se vedea figurile 1 și 2). Aceasta este însoțită de o perioadă mai scurtă de îngrășare și un consum mai mic de furaje, care are un efect pozitiv asupra eficienței economice a îngrășării porcilor. Datorită acidității suplimentare, sănătatea intestinală este îmbunătățită, iar pierderile la animale sunt semnificativ reduse (vezi figura 3)

SCHAUMALAC PROTECT îmbunătățește creșterile zilnice și utilizarea hranei pentru animale
Figura. 1: SCHAUMALAC PROTECT îmbunătățește creșterile zilnice și utilizarea hranei pentru animale
SCHAUMALAC PROTECT reduce pierderile de animale
Figura. 2: SCHAUMALAC PROTECT reduce pierderile de animale