Apeluri Mesaj

SCHAUMANN ENERGY VITAL susține fertilitatea și producția de lapte

2019-02-04 
Kuh mit Kalb

Se estimează că până la 40% din embrionii bovinelor  mor în primele 28 de zile de la inseminare. Deși vacile intră în călduri, ovulul fertilizat nu se poate implanta ulterior în uter. SCHAUMANN ENERGY VITAL are o influență pozitivă asupra fertilității vacii de lapte.

Vacile de lapte, în special în prima si a treia lactație, au o capacitate metabolică enormă, care determină un flux sanguin ridicat prin ficat. Acest lucru duce la o reducere a nivelulul de progesteron, cel mai important hormon de menținere de gestației. Aproape fiecare a doua pierdere de embrioni se datorează, de asemenea,  corpului luteal subdezvoltat. Corpul luteal nu produce suficient progesteron pentru a menține gestația. În ciuda sănătății și a vitalității bune, în special la vacile de lapte cu un randament ridicat al laptelui, acest lucru duce la prelungirea timpul de exploatare și la o rată de concepție prea mică (vezi figura 1).

Acizii grași Omega 3 susțin dezvoltarea corpului luteal.

Acizii grași Omega-3 aparțin acizilor grași cu catena lunga , polinesaturați. Ei stimulează creșterea corpus luteum și asigură niveluri constatnte ale  progesteronului. De asemenea, suprimă prostaglandinele - antagonist hormonal al progesteronului. Multe dintre furajele obișnuite conțin numai cantități mici de acizi grași omega-3 (vezi figura 2). Acesta se aplică în special rațiilor bazate preponderent pe siloz de porumb.

SCHAUMANN ENERGY VITAL are un efect pozitiv asupra fertilității.

Conceptul unic  SCHAUMANN ENERGY VITAL se bazează pe efectul adăugat în mod specific de acizi grași omega-3  extrași din semințele de in. Acizii grași protejați împotriva  degradării ruminale  si  sunt disponibili vacilor la nivelul intestinului subțire. Ei contribuie direct la formarea  progesteronului și au un efect pozitiv asupra  fertilității, sprijinind  fixarea  pe uter, nutriția și rata de supraviețuire a embrionului (vezi figura 3).
 
SCHAUMANN ENERGY VITAL combină proprietățile dovedite ale unei grăsimi protejate cu avantajele inovatoare ale acizilor grași omega-3 care îmbunătățesc fertilitatea. Acest lucru îmbunătățește succesul primei monte de la fătare. În același timp, deficitul de energie este redus și producția de lapte crește. SCHAUMANN ENERGY VITAL  poate fi  utilizat în special în a treia parte a primei lactații în cantitate de 200-500 g / animal și zi și în perioada de tranziție în cantitate de 50-150 g / animal și zi.

Figura 1: Succesul primei monte în raport cu creșterea producției de lapte
Figura 1: Succesul primei monte în raport cu creșterea producției de lapte
Conținutul de acizi grași omega-3 în furaje
Figura 2: Conținutul de acizi grași omega-3 în furaje
Modul de acțiune al acizilor grași omega-3 în SCHUAMMAN ENERGY VITAL în perioada de tranziție
Figura 3: Modul de acțiune al acizilor grași omega-3 în SCHUAMMAN ENERGY VITAL în perioada de tranziție