Apeluri Mesaj

Producție stabilă de lapte în ciuda stresului termic

Milchkühe am Futtertisch

Deja de la temperaturi de  20 °C, apare stresul termic la vacile de lapte. Consecințele sunt cantitate de lapte redusă, reducerea conținutului elementelor din lapte, fertilitate redusă, sănătatea redusă a ugerului și copitelor. Sprijină vacile tale acum, alegând componentele corecte din furaj.
Vara, cu temperaturile sale ridicate și umiditatea crescută ce o însoțește supune vacile de lapte mai multor provocări:
- Rațiile tind sa se încălzească pe frontul de furajare. Aceasta reduce ingesta de hrană și aportul de nutrienți și energie (vezi fig.1)

Ca  urmare a respirației și transpirației substanțele tampon sunt eliminate. Riscul de acidoză crește.

  • Numărul de celule somatice crește în lapte și componentele laptelui se reduc
  • Începutul problemelor podale și reducerea fertilității


Evitați reîncălzirea

Reîncălzirea rației furajere reduce palatabilitatea și înrăutățește considerabil aportul de hrană. Rațiile care tind să se reîncălzească trebuie stabilizate cu SCHAUMASIL 5.0 sau SILOSTAR TMR PROTECT.
SCHAUMASIL 5.0 protejează fiabil chiar și rațiile bogate în furaje concentrate împotriva reîncălzirii (vezi figura 2). Cu o valoare a pH-ului de 5.0, SCHAUMASIL 5.0 este mult mai puțin coroziv decât alte produse cu efect comparabil.
SILOSTAR TMR PROTECT reduce conținutul de drojdii dăunătoare din rație și astfel menține conținutul de energie și palatabilitatea (vezi fig. 3). SILOSTAR TMR PROTECT este un granulat necoroziv care poate fi utilizat atât în amestecurile manuale, cât și în TMR.

Stabilizarea Ph-ului sanguin și ruminal

Conținutul de CO2 din sânge scade odată cu creșterea respirației. Vaca excretă carbonat sub control hormonal - acest element constitutiv lipsește apoi pentru formarea de bicarbonat în salivă. Acidoza este prevenită în mod eficient prin suplimentarea RINDAMIN BP, combinația specială de substanțe tampon pentru sânge și rumen. În plus, componentele laptelui  sunt stabilizate.

Digestibilitate îmbunătățită

Ingredientul activ RUMIVITAL®i susține bacteriile din rumen în digestie. Rezultatul este o rată de tranzit crescută și o ingestă furajeră crescută. În plus, conversia furajelor crește și randamentul energetic din silozul de porumb este cu aproximativ 0,31 MJ NEL / kg DM mai mare atunci când se utilizează RUMIVITAL®i (vezi figura 4).

Numărul de celule somatice sub control

Toxinele din furaje și stresul oxidativ provoacă o presiune considerabilă asupra metabolismului hepatic al vacilor de lapte. RINDAVITAL VARIO PROTECT cu o combinație specială de fixatori de micotoxine și antioxidanți protejează metabolismul și ficatul de stresul crescut și astfel asigură performanța chiar și în situații stresante. În plus, sănătatea ugerului este susținută și riscul creșterii numărului de celule este redus.

Alimentarea sigură cu energie

Cantitățile foarte mari de furaje concentrate cresc conținutul de energie al rației, dar cresc și riscul de acidoză și, astfel, duc la un conținut mai scăzut de grăsime din lapte. Cu toate acestea, conținutul scăzut de grăsimi din lapte nu indică neapărat acidoză. Conținutul de grăsime din lapte scade, de asemenea, deoarece vacile mobilizează mai puține grăsimi corporale pentru a reduce căldura metabolică inutilă. Acoperiti golurile de energie rezultate cu SCHAUMANN ENERGY.

Sfaturi pentru fătare

Mai ales pentru vacile care fată la temperaturi ridicate, stresul este extrem de mare. Pierderea de electroliți și lichid la naștere este în continuare crescută prin transpirație. Consumul de furaje se reduce înaintea fătării și datorită  stresului termic, iar vacile sunt mai predispuse la acidoză. RINDAVITAL ENERGIETRUNK înlocuiește electroliții pierduți, susține aportul de furaje cu complexul de drojdie vie ASS-CO Ferm și previne acidoza (vezi fig. 5).

Comportamentul alimentar al vacilor în stresul termic
Figura 1: Comportamentul alimentar al vacilor în stresul termic
Utilizarea Rindamin BP crește cantitatea de grăsime din lapte și proteina din lapte
Figura 2: Utilizarea Rindamin BP crește cantitatea de grăsime din lapte și proteina din lapte
Simptomele de stres termic
Figura 3: Cum recunoastem stresul termic/canicula